Venter på svar fra HELFO

Jeg har hatt god effekt av L-carnitine og Coenzym Q10. Frem til nå har jeg kjøpt Q10 fra Danmark og L-Carnitine fra Sverige. Dette har vært til relativt rimelige priser.

Med den nye loven om import av legemidler er ikke dette lenger mulig, og jeg er nødt til å handle disse produktene i Norge. L-carnitine har ikke markedsførelstillatelse i Norge, og kan kun kjøpes om HELFO godkjenner registreringsfritak for deg. Dette skjer gjennom at legen skriver ut preparatet på hvit resept, og så må apoteket søke HELFO om tilatelse til å importere dette for deg. Dette gikk i boks for meg ganske greit. Jeg kan nå kjøpe et produkt som heter Max Carnitine på apoteket, som tilsvarer L-carnitine som jeg tidligere kjøpte fra Sverige. Forskjellen er at Max carnitine koster 650,- mens L-carnitine kostet 199,- for tilsvarende mengde.

Nå har nevrologen på Ahus søt HELFO om indivisuell refusjon for meg. Dvs at han har søkt at jeg skal få medisinene på blå resept.

I tillegg har han søkt om at jeg skal få tilskudd til Q10, som har markedsføringstillatelse i Norge, men som selges reseptfritt for kr 800,- for det som i Danmark koster 200,- Jeg håper at HELFO godkjenner begge på blå resept, og i alle fall, at de godkjenner det på hvit resept og at det faller inn under bidragsordningen.

Bidragsordningen fungerer på den måten at du kan søke om å få igjen 90% av alt du har betalt av medisiner over 1.732,- kr på et år på hvit resept. Men det finnes en god del medisiner som er unntatt denne ordningen. Jeg håper derfor inderlig at om jeg ikke får medisinen på blå resept, så får jeg i alle fall lov til å få refusjon etter denne ordnigen.

Jeg fikk avslag om å få Zofran på blå resept, men fikk da beskjed om at jeg kan få refusjon på den eunder bidragsordningen.

Får jeg det under bidragsordnigen blir faktisk L-carnitine billigere å kjøpe her i Norge, enn å kjøpe de reseptfritt i Sverige. Det vil koste meg 2.339.- å handle det i Norge, mens i Sverige ble det 2.400. Og så blir jo alt jeg handler på toppen av dette mye billigere, for det er jo kun de første 1.732,- jeg betaler fullt ut. Så kjøper jeg Zofran det samme året kommer den kun til å koste 280,- istede for 2.800,- Og får jeg Q10 på hvit resept vil jeg kun betale 80kr pr pakke for de.

Jeg krysser fingrene for økonmien er mildt sagt ikke god når man er ufør med minsteutbetaling….Nå får vi jo ikke lenger særfradrag på skatten heller, så det er ingen ting å hente inn igjen der heller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>