Jeg drømmer….

Nå har jeg brukt mitokondrie-cocktailen coenzym Q-10 og L-karnitin i et par uker.

Det er ikke gjordt mye forskning på Sykliske brekninger, og teoriene er ulike på hva tilstanden skyldes. Det kommer stadig ny forskning som tyder på at mutasjoner i mitrokondrienes DNA, og dermed ubalanse i kroppens energiforsyning. For å motvirke dette anbefales en høydose-kur av coQ10 og L-karnitin.

En del responderer godt på dette, andre har ingen effekt.

Jeg har ikke råd til å ta denne testen (den koster 115.000NOK), så jeg kan ikke sjekke mitt egen mtDNA, men det er ufarlig (men kostbart) å bruke tilskuddene. Jeg tenkte jeg skulle gi det en sjanse.

Om det virker på min CVS vet jeg ikke enda, men en ting har jeg merket: Jeg har begynt å drømme! I mange år har jeg hatt vanskeligheter med å sovne (bruker gjerne 30 mim – 2 timer på å sovne), men når jeg har begynt med dette sovnet jeg umiddelbart. Og når jeg våkner om morgenen er det to ting som skiller seg fra tidligere:

  1. Selv om jeg er trøtt når klokka ringer, så våkner kroppen opp etter å ha vært oppe noen minutter (etter 15 min er jeg våken og klar for dagen.)

    I årevis har det vært sånn at når jeg vokner om morgenen – etter mange timers søvn, så er jeg like sliten som når jeg la meg. Selvom jeg står opp og begynner dagen, så kvikner aldri kroppen til. Etter en time er jeg fortsatt like trøtt, og som regel så har jeg måtte sove både en og to ganger i løpet av dagen. Jeg har i perioder vært sengeliggende (dvs sove, eller liggende på sofa å lese, se TV etc) i 18-20 timer i døgnet. Men nå våkner jeg altså!

  2. Jeg kan huske drømmene mine, og jeg har drømt mye rart. :-) Kan ikke huske sist jeg drømte så mye, men jeg vet jeg har gjort det før.

Vet ikke om dette har noe å si for CVS, men jeg synes i alle fall at mitrokondrie-cocktailen gjør gode ting for kroppen.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>